GEVEL BEATRIX GEBOUW

GEVEL BEATRIX GEBOUW // UTRECHT // 2021
Opdrachtgever: Triomf, Stadstuin & Jaarbeurs B.V.
Conceptualisatie, visie ontwerp en visualisatie.

In 2021 heeft StudioDeBom in opdracht van Triomf en in samenwerking met Bruno Slagboom gewerkt aan een tijdelijk visie voor de gevel, de entree en de plint van het Beatrix gebouw aan de forumzijde. Een leuke en uitdagende opgave waarbij we met de juiste argumenten & ontwerpkeuzes de gemeente Utrecht en welstandcommissie moesten overtuigen van de plannen. Het ging niet alleen om de gevel maar ook om het behouden en upgraden van de huidige entree. Het proces was verdeeld in twee fases.

Fase 1

Deze fase was bedoeld om een constructief gesprek te kunnen voeren met de Gemeente Utrecht en welstand commissie. Hierbij was er een analyse van het gebouw, de gevel aan de forumzijde en de omgeving nodig. Met als eindresultaat een aantal nodige basis ingrepen voor de huidige entree en de plint aan de forumzijde en uiteindelijk drie mogelijk richtingen voor de visie van de kwaliteitsimpuls van de gevel.

Fase 2

” Een ontwerp wat de kracht van het gebouw versterkt ”

Welstand commissie Utrecht

Fase twee bestond uit het uitwerken van een visie ontwerp die voldeed aan de eisen van de Welstandcommissie & Gemeente Utrecht. Uiteindelijk met behulp van input van Ernst Ruigrock zijn we tot een ontwerp gekomen wat in goede aarde viel bij alle betrokken stakeholders. Met als belangrijkste element een LED installatie op de gevel die de boodschap Je Bent Mooi deelt. Een positieve boodschap aan de stad Utrecht en aan alle voorbijgangers van het drukte knooppunt van Nederland ( Utrecht CS). Maar tegelijkertijd een knipoog is naar het Beatrixgebouw. Een gebouw waarbij de esthetiek van het gebouw vaak ter discussie wordt gesteld.

Gevel forumzijde

Entree & plint forumzijde

Gevel forumzijde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s