DE NOORDWESTER

DE NOORDWESTER // VLIELAND // 2021
Opdrachtgever: Triomf
Conceptualisatie, ontwerp en visualisatie.

Vanaf de zomer van 2020 tot aan begin 2021 heeft StudiodeBom in opdracht van Triomf meegewerkt aan een vernieuwde Noordwester. De Noordwester is het bezoekerscentrum op Vlieland dat in 1984 is opgericht met als doel de gasten op Vlieland zoveel mogelijk van het eiland te laten zien. Ze liepen al jaren vast met de doorontwikkeling en groei van het bezoekerscentrum. Hiervoor heeft Triomf op ruimtelijk en beleving niveau gekeken hoe de Noordwester bezoekers en eilanders in deze nieuwe tijden kunnen bereiken. Het personeel en alle betrokkenen zoals de lokale wethouder zijn super enthousiast en zijn nu met man en macht de financiering proberen rond te krijgen. Het lijkt erop dat waarschijnlijk gaat lukken. Ik als Studio de Bom ben door gevraagd om mee te helpen aan de concept & creatie en ben verantwoordelijk voor alle ruimtelijke ontwerpen.

Mijn dank gaat uit naar: Ko van ’t Hek voor de teksten en creatieve input, Thomas Hogeling voor het meedenken aan het totaal concept en Studio Shosho voor maken van de Animatie schetsen.
Uiteraard ook mega veel dank en liefde aan David HünnemanRinke Wils en Anne Marijn Meyer van Triomf die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Visualisaties door StudiodeBom